Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Strakonické "štrúdle")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie21 886 kJ /
5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
– z toho živočišné bílkoviny11,09 g
– z toho rostlinné bílkoviny68,30 g
Tuky294,88 g
– nasycené159,52 g
– nenasycené125,79 g
–– mononenasycené101,41 g
–– polynenasycené24,38 g
––– omega 31,45 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g
– cukry146,57 g
––– laktóza1,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
420 g 420 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 420 g
125 g 125 g másla Máslo kravské 125 g
125 g 125 g sádla Sádlo vepřové 125 g
10 lžic 10 lžic studené vody Voda 180 ml
2 lžíce 2 lžíce octa Ocet lihový 30 ml
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
150 g 150 g strouhanky Strouhanka pšeničná 150 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1,25 kg 1,25 kg jablek Jablko čerstvé 1250 g
cukr krupice (podle chuti) Cukr bílý
vanilkový cukr Cukr vanilkový
mletá skořice (nebo koření jablkový závin) Skořice ceylonská mletá
rozinky Rozinky
ořechy Vlašské ořechy
máslo Máslo kravské
rum Rum
moučkový cukr na posypání Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.