Nutriční hodnoty (Strakonické "štrúdle")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 21 886 kJ / 5 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,09 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 294,88 g |
– nasycené | 159,52 g |
– nenasycené | 125,79 g |
–– mononenasycené | 101,41 g |
–– polynenasycené | 24,38 g |
––– omega 3 | 1,45 g |
Vláknina | 51,10 g |
Cholesterol | 984 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 2,57 g |
Sacharidy | 539,29 g |
– cukry | 146,57 g |
––– laktóza | 1,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
420 g 420 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 420 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
125 g 125 g sádla | Sádlo vepřové | 125 g |
10 lžic 10 lžic studené vody | Voda | 180 ml |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
150 g 150 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 150 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1,25 kg 1,25 kg jablek | Jablko čerstvé | 1250 g |
cukr krupice (podle chuti) | Cukr bílý | |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
mletá skořice (nebo koření jablkový závin) | Skořice ceylonská mletá | |
rozinky | Rozinky | |
ořechy | Vlašské ořechy | |
máslo | Máslo kravské | |
rum | Rum | |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |