Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 346 kJ / 1 039 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,66 g |
| Tuky | 41,72 g |
| – nasycené | 26,12 g |
| – nenasycené | 13,66 g |
| –– mononenasycené | 10,51 g |
| –– polynenasycené | 3,15 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 25,30 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 142 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 128,89 g |
| – cukry | 34,76 g |
| ––– laktóza | 5,86 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 svazek 1 svazek kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 500-600 g 500-600 g brambor (moučných) | Brambor zimní | 550 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 300 g 300 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |