Nutriční hodnoty (Polévečka dobrota květákovo-cuketová s mletým masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,47 g |
Tuky | 38,20 g |
– nasycené | 12,71 g |
– nenasycené | 22,85 g |
–– mononenasycené | 17,57 g |
–– polynenasycené | 5,28 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 9,34 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 3,44 g |
Sůl | 8,50 g |
Sacharidy | 30,95 g |
– cukry | 7,37 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 cukety (nebo vydlabané středy a konce před pečením) | Cuketa čerstvá | 50 g |
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
250 g 250 g mletého masa | Vepřový ořez | 250 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olivový olej | Olej olivový | |
1 lžíce 1 lžíce Vegety | Kořenící směs sypká | 15 g |
zbylá rýže (nebo jiná zavářka) | Rýže bílá | |
libeček | Libeček čerstvý | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
asi 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
žampiony (nemusí být) | Žampion čerstvý |