Nutriční hodnoty (Letní polévka s kedlubnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 644 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,82 g |
Tuky | 17,15 g |
– nasycené | 10,72 g |
– nenasycené | 5,99 g |
–– mononenasycené | 5,28 g |
–– polynenasycené | 0,72 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 9,81 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 45,76 g |
– cukry | 12,86 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
1 1 masox | Bujón hovězí | |
Vegeta dle chuti | Kořenící směs sypká | |
1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
2 lžíce 2 lžíce krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |