Nutriční hodnoty (Rýžová polévka pro začátečníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 054 kJ / 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,25 g |
Tuky | 19,54 g |
– nasycené | 9,22 g |
– nenasycené | 7,82 g |
–– mononenasycené | 3,94 g |
–– polynenasycené | 3,89 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 3,83 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 108,70 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 l 1,5 l vývaru (jakýkoliv) | Vývar masový | 1500 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rýže | Rýže bílá | 125 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibulka s natí | Cibulka jarní čerstvá | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |