Nutriční hodnoty (Houbové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 10 897 kJ / 2 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,61 g |
Tuky | 140,17 g |
– nasycené | 82,36 g |
– nenasycené | 51,26 g |
–– mononenasycené | 45,80 g |
–– polynenasycené | 5,46 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 24,53 g |
Cholesterol | 349 mg |
Sodík | 664 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 268,33 g |
– cukry | 21,38 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli) | Rýže bílá | 300 g |
200 g 200 g lesních hub (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | 200 g |
125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 l 1 l horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
80 ml 80 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 80 ml |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
50 g 50 g parmazánu | Parmezán | 50 g |
čerstvé bylinky | Petržel nať čerstvá |