Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Houbové rizoto)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie10 897 kJ /
2 604 kcal
Bílkoviny44,49 g
– z toho živočišné bílkoviny15,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,61 g
Tuky140,17 g
– nasycené82,36 g
– nenasycené51,26 g
–– mononenasycené45,80 g
–– polynenasycené5,46 g
––– omega 30,57 g
Vláknina24,53 g
Cholesterol 349 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy268,33 g
– cukry21,38 g
––– laktóza2,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g rýže na rizoto (arborio, carnaroli) Rýže bílá 300 g
200 g 200 g lesních hub (nebo žampionů) Hřib čerstvý 200 g
125 g 125 g másla Máslo kravské 125 g
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 l 1 l horkého zeleninového vývaru Vývar zeleninový 1000 ml
80 ml 80 ml suchého bílého vína Víno bílé suché 80 ml
sůl dle chuti Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
50 g 50 g parmazánu Parmezán 50 g
čerstvé bylinky Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.