Nutriční hodnoty (Ryba na bramborovém pyré s omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 135 kJ / 2 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,24 g |
Tuky | 131,25 g |
– nasycené | 81,13 g |
– nenasycené | 46,17 g |
–– mononenasycené | 41,08 g |
–– polynenasycené | 5,09 g |
––– omega 3 | 1,08 g |
Vláknina | 38,12 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 228,42 g |
– cukry | 51,28 g |
––– laktóza | 9,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 rybí filety (z jakékoli ryby možno použít i pangase) | Treska filet | |
citronová kůra z řádně omytého citrónu | Citronová kúra čerstvá | |
čerstvý kopr (nebo mražený) | Kopr nať čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olivový olej na pokapání ryby | Olej olivový | |
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
120 ml 120 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 120 ml |
1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 mrkve (nakrájené na kostičky) | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 2 cibule (nakrájené na kostičky) | Cibule čerstvá | 140 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku (na plátky) | Česnek čerstvý | 28 g |
300 ml 300 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) | Vývar hovězí | 300 ml |
200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
svazek svazek tymiánu | Tymián sušený | |
svazek svazek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
150 ml 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) | Džus rajčatový | 150 ml |
lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
100 ml 100 ml smetany na zahuštění | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
případně pepř na dochucení | Pepř černý | |
sůl není třeba – vývar je slaný | Vývar hovězí | |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |