Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Ryba na bramborovém pyré s omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 135 kJ /
2 422 kcal
Bílkoviny35,24 g
– z toho živočišné bílkoviny9,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny26,24 g
Tuky131,25 g
– nasycené81,13 g
– nenasycené46,17 g
–– mononenasycené41,08 g
–– polynenasycené5,09 g
––– omega 31,08 g
Vláknina38,12 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 453 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy228,42 g
– cukry51,28 g
––– laktóza9,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 rybí filety (z jakékoli ryby možno použít i pangase) Treska filet
citronová kůra z řádně omytého citrónu Citronová kúra čerstvá
čerstvý kopr (nebo mražený) Kopr nať čerstvý
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
olivový olej na pokapání ryby Olej olivový
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
120 ml 120 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 120 ml
1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice Hořčice hrubozrnná 15 g
sůl Sůl mořská
2 2 mrkve (nakrájené na kostičky) Mrkev čerstvá 100 g
2 2 cibule (nakrájené na kostičky) Cibule čerstvá 140 g
4 stroužky 4 stroužky česneku (na plátky) Česnek čerstvý 28 g
300 ml 300 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí nebo rybí) Vývar hovězí 300 ml
200 ml 200 ml bílého vína Víno bílé suché 200 ml
svazek svazek tymiánu Tymián sušený
svazek svazek rozmarýnu Rozmarýn sušený
150 ml 150 ml rajčatového džusu (pokud není, tak oloupat 2 rajčata a nakrájet na kousky) Džus rajčatový 150 ml
lžíce lžíce másla Máslo kravské
100 ml 100 ml smetany na zahuštění Smetana kravská sladká 12% 100 ml
případně pepř na dochucení Pepř černý
sůl není třeba – vývar je slaný Vývar hovězí
čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.