Nutriční hodnoty (Dýňovo pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 772 kJ / 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,63 g |
Tuky | 44,84 g |
– nasycené | 28,45 g |
– nenasycené | 15,77 g |
–– mononenasycené | 11,51 g |
–– polynenasycené | 4,26 g |
––– omega 3 | 0,66 g |
Vláknina | 7,85 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,07 g |
– cukry | 6,87 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 střední dýně Hokkaido (1 kg) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
4 lžíce 4 lžíce másla (oleje) | Máslo kravské | 40 g |
1,5 l 1,5 l vody popř. vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
1 1 střední pórek | Pórek čerstvý | |
2 snítky 2 snítky libečku | Libeček čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
2 - 3 stroužky 2 - 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |