Nutriční hodnoty (Zdravé jablečné muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 084 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,81 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,43 g |
Tuky | 4,04 g |
– nasycené | 2,31 g |
– nenasycené | 1,38 g |
–– mononenasycené | 0,84 g |
–– polynenasycené | 0,54 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 11 mg |
Sodík | 886 mg |
Sůl | 2,19 g |
Sacharidy | 103,55 g |
– cukry | 100,15 g |
––– laktóza | 9,19 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 a 3/4 hrnku celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | |
1 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku cukru krupice (lépe třtinový) | Cukr bílý | 62.5 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky zázvoru | Zázvor sušený | 3.5 g |
necelá lžička lžička skořice | Skořice ceylonská | |
3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
2 2 velká jablka (nebo 3 menší) | Jablko čerstvé | 300 g |