Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zdravé jablečné muffiny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie2 084 kJ /
498 kcal
Bílkoviny7,81 g
– z toho živočišné bílkoviny6,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,43 g
Tuky4,04 g
– nasycené2,31 g
– nenasycené1,38 g
–– mononenasycené0,84 g
–– polynenasycené0,54 g
––– omega 30,10 g
Vláknina8,15 g
Cholesterol 11 mg
Sodík 886 mg
Sůl2,19 g
Sacharidy103,55 g
– cukry100,15 g
––– laktóza9,19 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 a 3/4 hrnku celozrnné mouky Mouka pšeničná celozrnná hrubá
1 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva Kypřící prášek
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli Sůl mořská 2 g
1/4 hrnku 1/4 hrnku cukru krupice (lépe třtinový) Cukr bílý 62.5 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1/2 lžičky 1/2 lžičky zázvoru Zázvor sušený 3.5 g
necelá lžička lžička skořice Skořice ceylonská
3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5% 187.5 ml
2 2 velká jablka (nebo 3 menší) Jablko čerstvé 300 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.