Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Čočková polévka z červené čočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 092 kJ /
739 kcal
Bílkoviny26,09 g
– z toho živočišné bílkoviny22,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,73 g
Tuky54,40 g
– nasycené20,83 g
– nenasycené32,49 g
–– mononenasycené18,57 g
–– polynenasycené13,92 g
––– omega 31,83 g
Vláknina3,45 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,91 g
Sacharidy34,51 g
– cukry1,79 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
7 hrstí 7 hrstí červené čočky Čočka červená neloupaná
2 l 2 l vody Voda 2000 ml
1 kostka 1 kostka bujónu Bujón hovězí 10 g
150 g 150 g kabanosu Párek vepřový 150 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
1,5 lžíce 1,5 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
sůl (dle chuti) Sůl mořská
mletý pepř (dle chuti) Pepř černý mletý
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
1 1 menší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 kousek 1 kousek celeru Celer bulva čerstvá
pár listů listů libečku (nebo celeru) Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.