Nutriční hodnoty (Vláčný koláč s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 19 634 kJ / 4 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 41,30 g |
Tuky | 243,89 g |
– nasycené | 141,67 g |
– nenasycené | 88,31 g |
–– mononenasycené | 76,99 g |
–– polynenasycené | 11,32 g |
––– omega 3 | 1,39 g |
Vláknina | 50,10 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 519 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 500,75 g |
– cukry | 308,85 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
150 g 150 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 150 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
6-8 6-8 jablek (záleží na velikosti) | Jablko čerstvé | 1050 g |
nasekané mandle na posypání (nebo jiné oříšky) | Mandle loupané |