Nutriční hodnoty (Jahodový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 686 kJ / 4 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,53 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,50 g |
Tuky | 166,11 g |
– nasycené | 59,07 g |
– nenasycené | 100,70 g |
–– mononenasycené | 71,44 g |
–– polynenasycené | 29,26 g |
––– omega 3 | 2,00 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 433 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 716,05 g |
– cukry | 324,25 g |
––– laktóza | 12,65 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
80 g 80 g tuku | Margarín | 80 g |
2,5 dcl 2,5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
30 g 30 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 30 g |
cca 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
pokrájené jahody a dalších | Jahody čerstvé | |
100 g 100 g tuku | Margarín | 100 g |
(Místo jahod můžeme klidně použít maliny nebo ostružiny.) | Maliny čerstvé |