Nutriční hodnoty (Koprová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 3 995 kJ / 955 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,88 g |
Tuky | 54,82 g |
– nasycené | 28,54 g |
– nenasycené | 20,10 g |
–– mononenasycené | 14,65 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,85 g |
Vláknina | 6,15 g |
Cholesterol | 608 mg |
Sodík | 367 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 69,05 g |
– cukry | 12,75 g |
––– laktóza | 9,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 svazek 1 svazek kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
kmín (dle chuti) | Kmín | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
250 ml 250 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská |