Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s rajčaty a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 124 kJ / 2 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 55,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,68 g |
Tuky | 139,27 g |
– nasycené | 63,14 g |
– nenasycené | 71,69 g |
–– mononenasycené | 57,00 g |
–– polynenasycené | 14,68 g |
––– omega 3 | 4,20 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 8,75 g |
Sacharidy | 197,78 g |
– cukry | 40,68 g |
––– laktóza | 11,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
cca 300 g 300 g rajčat (já dala 4 větší rajčata) | Rajče červené čerstvé | 300 g |
1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
150 g 150 g Eidamu vcelku | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
100 g 100 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl na dochucení | Sůl mořská | |
(Můžeme přidat také 2 malé nožičky nožičky jemných párků) |