Nutriční hodnoty (Markýzovy brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 007 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,15 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 39,53 g |
– nasycené | 12,16 g |
– nenasycené | 21,05 g |
–– mononenasycené | 17,55 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 667 mg |
Sodík | 122 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 166,08 g |
– cukry | 13,02 g |
––– laktóza | 3,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
1 plechovka 1 plechovka rajčat | Rajče červené čerstvé | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
3 3 zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
petržel (na zdobení) | Petržel kořenová čerstvá |