Nutriční hodnoty (Květáková polévka podle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 906 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,22 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,18 g |
Tuky | 22,99 g |
– nasycené | 5,54 g |
– nenasycené | 10,63 g |
–– mononenasycené | 8,41 g |
–– polynenasycené | 2,22 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 7,57 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 350 mg |
Sůl | 0,73 g |
Sacharidy | 29,70 g |
– cukry | 3,56 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
kousek kousek máslo | Máslo kravské | |
petrželová nať (svazek) | Petržel nať čerstvá | |
hrst hrst nasekaného kopru | Kopr nať čerstvý | |
vegeta | Kořenící směs sypká | |
sůl | Sůl mořská | |
kmín | Kmín |