Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Masové koule s anglickou slaninou na kysaném zelí v parním hrnci)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 491 kJ /
3 702 kcal
Bílkoviny139,32 g
– z toho živočišné bílkoviny118,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,64 g
Tuky282,61 g
– nasycené130,48 g
– nenasycené140,90 g
–– mononenasycené120,14 g
–– polynenasycené20,77 g
––– omega 30,47 g
Vláknina34,17 g
Cholesterol 794 mg
Sodík 9,28 g
Sůl22,86 g
Sacharidy137,25 g
– cukry57,46 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
7-8 ks 7-8 ks brambor Brambor zimní 375 g
kmín Kmín
tuk nebo olej nebo sádlo Margarín
500 g 500 g mletého masa mix (vepřové a hovězí) Vepřová plec 500 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 PL 1 PL strouhanky Strouhanka pšeničná 15 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
majoránka (může být i nasekaný libeček) Majoránka sušená
15 dkg 15 dkg anglické slaniny Anglická slanina 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
500 g 500 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 500 g
2 PL 2 PL cukru krupice Cukr bílý 24 g
15 dkg 15 dkg Gazdovské slaniny nebo jiné Špek 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.