Nutriční hodnoty (Václavky na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,46 g |
Tuky | 101,88 g |
– nasycené | 65,72 g |
– nenasycené | 34,18 g |
–– mononenasycené | 30,87 g |
–– polynenasycené | 3,31 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 21,67 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 55,41 g |
– cukry | 12,54 g |
––– laktóza | 6,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g václavek | Václavka čerstvá | 500 g |
150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 kostka 1 kostka drůbežího bujónu | Bujón kuřecí BIO | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce kukuřičného škrobu (nebo hladké mouky) | Škrob kukuřičný | 30 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
1 špetka 1 špetka cukru moučka | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská |