Nutriční hodnoty (Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 926 kJ / 1 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 72,13 g |
– nasycené | 32,99 g |
– nenasycené | 32,76 g |
–– mononenasycené | 26,15 g |
–– polynenasycené | 6,61 g |
––– omega 3 | 1,29 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 666 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 151,97 g |
– cukry | 146,07 g |
––– laktóza | 9,73 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
200 ml 200 ml bílého jogurtu (nebo kysané smetany) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
1,5 kelímku 1,5 kelímku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
3/4 kelímku 3/4 kelímku krupicového cukru | Cukr bílý | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
máslo na vymazání plechu | Máslo kravské | |
hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
6 6 vrchovatých lžic nastrouhaného tvrdého perníku | Perník | |
6 lžic 6 lžic krupicového cukru | Cukr bílý | 72 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |