Nutriční hodnoty (Chléb z červené řepy s jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 826 kJ / 2 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 62,93 g |
Tuky | 30,58 g |
– nasycené | 15,30 g |
– nenasycené | 13,47 g |
–– mononenasycené | 8,13 g |
–– polynenasycené | 5,34 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 28,30 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 382,64 g |
– cukry | 36,48 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
170 ml 170 ml vlažné vody | Voda | 170 ml |
25 g 25 g změklého másla | Máslo kravské | 25 g |
250 g 250 g vařené strouhané červené řepy | Červená řepa čerstvá | 250 g |
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
200 g 200 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 200 g |
1/3 kostky 1/3 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 14.000000417232513 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
slunečnicová semínka nebo dle chuti | Slunečnicová semínka loupaná | |
asi 3 lžíce 3 lžíce nakrájené jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 45 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky kmínu podle chuti | Kmín | 7.5 g |