Nutriční hodnoty (Jablečný závin - podvodní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 766 kJ / 4 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,60 g |
Tuky | 188,67 g |
– nasycené | 47,25 g |
– nenasycené | 129,01 g |
–– mononenasycené | 84,14 g |
–– polynenasycené | 44,87 g |
––– omega 3 | 3,62 g |
Vláknina | 76,80 g |
Cholesterol | 731 mg |
Sodík | 1,36 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 575,75 g |
– cukry | 247,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
250 g 250 g tuku Iva (nebo jiného 100% rostlinného tuku bílého) | Margarín | 250 g |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
trochu trochu mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
16 16 středních jablek | Jablko čerstvé | 2400 g |
4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
rozinky naložené v rumu | Rozinky | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
1 1 žloutek (na potření) | Vaječný žloutek | 23 g |