Nutriční hodnoty (Jahodovo-šlehačkový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 556 kJ / 2 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,20 g |
Tuky | 131,65 g |
– nasycené | 41,47 g |
– nenasycené | 73,39 g |
–– mononenasycené | 54,89 g |
–– polynenasycené | 18,50 g |
––– omega 3 | 2,86 g |
Vláknina | 9,65 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 699 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 323,85 g |
– cukry | 268,10 g |
––– laktóza | 20,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
5 lžic 5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 55 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
1 1 rovná lžička kakaa | Kakao prášek | |
3 3 Rama cremefine ke šlehání | Rostlinná šlehačka | |
2 2 ztužovače želatiny | Ztužovač šlehačky | |
1 1 jahodový kompot (410 g, nebo 250 g mražené jahodové dřeně) | Jahody zavařené | |
3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
2 2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1/2 sáčku 1/2 sáčku želatiny (10 g) | Želatina vepřová | |
100 g 100 g jahodové dřeně | Jahody čerstvé | 100 g |
100 g 100 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
100 g 100 g mléčné čokolády | Čokoláda mléčná 35% | 100 g |