Nutriční hodnoty (Jablečný koláč z oříškového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 835 kJ / 4 024 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 49,40 g |
Tuky | 237,14 g |
– nasycené | 115,20 g |
– nenasycené | 114,77 g |
–– mononenasycené | 100,48 g |
–– polynenasycené | 14,29 g |
––– omega 3 | 1,09 g |
Vláknina | 33,10 g |
Cholesterol | 769 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 396,30 g |
– cukry | 175,60 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
100 g 100 g mletých lískových oříšků | Lískový ořech mletý | 100 g |
100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
200 g 200 g másla nebo jiného tuku | Máslo kravské | 200 g |
3-5 3-5 jablek (podle velikosti) | Jablko čerstvé | 600 g |
1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
kousek kousek 100% tuku na vymazání formy (např. Omega) nebo máslo | Margarín | |