Nutriční hodnoty (Křehké jablečno-makové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 218 kJ / 4 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,76 g |
Tuky | 222,13 g |
– nasycené | 137,77 g |
– nenasycené | 77,60 g |
–– mononenasycené | 68,94 g |
–– polynenasycené | 8,66 g |
––– omega 3 | 1,03 g |
Vláknina | 35,80 g |
Cholesterol | 906 mg |
Sodík | 327 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 571,20 g |
– cukry | 236,60 g |
––– laktóza | 9,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 dkg 40 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
7 lžic 7 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 105 ml |
mletý mák | Mák modrý mletý | |
6 6 oloupaných nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
8 lžic 8 lžic cukru krystal | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
0,5 dl 0,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru krystal | Cukr bílý | 15 g |
mandlové lupínky na ozdobu | Mandle loupané |