Nutriční hodnoty (Sváteční česneková polévka se sýrovými knedlíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 423 kJ / 579 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 22,93 g |
– nasycené | 10,95 g |
– nenasycené | 9,26 g |
–– mononenasycené | 7,45 g |
–– polynenasycené | 1,81 g |
––– omega 3 | 0,08 g |
Vláknina | 12,59 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 804 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 60,95 g |
– cukry | 13,24 g |
––– laktóza | 5,19 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,2 l 1,2 l vody | Voda | 1200.0000476837158 ml |
kousek kousek celeru i s natí | Celer bulva čerstvá | |
kousek kousek petržele i s natí | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 malou cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | 5 g |
lžičku lžičku drceného kmínu | Kmín mletý | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
3 lžíce 3 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 45 g |
3 lžíce 3 lžíce jemně strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
strouhanka na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
1 1 mrkev nahrubo nastrouhanou | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 lžičku 1 lžičku másla | Máslo kravské | 8 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
majoránka | Majoránka sušená | |
strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |