Nutriční hodnoty (Dýňovo-bramborové pyré se zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 076 kJ / 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,87 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,50 g |
Tuky | 12,70 g |
– nasycené | 7,80 g |
– nenasycené | 3,88 g |
–– mononenasycené | 3,55 g |
–– polynenasycené | 0,33 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 120,88 g |
– cukry | 24,88 g |
––– laktóza | 9,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g dýně (nejlépe hokaido) | Dýně čerstvá | 500 g |
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
šťáva z čerstvého zázvoru (zhruba 2 cm kousek) | Zázvor čerstvý | |
sůl | Sůl mořská |