Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s mrkví a sýrovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 502 kJ / 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 18,67 g |
– nasycené | 5,79 g |
– nenasycené | 8,25 g |
–– mononenasycené | 6,56 g |
–– polynenasycené | 1,70 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 3,35 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 511 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 19,33 g |
– cukry | 4,98 g |
––– laktóza | 0,97 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 listový špenát mražený (protlak ochucený) | Špenát mražený | |
2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
máslo | Máslo kravské | |
mouka | Mouka pšeničná hladká | |
bujón | Bujón hovězí | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 trojúhelník 1 trojúhelník šunkového sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 12 g |
1 trojúhelník 1 trojúhelník smetanového sýru | Sýr tavený | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 15 g |
hladká mouka na dohuštění | Mouka pšeničná hladká | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |