Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bakoňská houbová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie16 028 kJ /
3 831 kcal
Bílkoviny157,05 g
– z toho živočišné bílkoviny150,14 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,91 g
Tuky269,62 g
– nasycené161,56 g
– nenasycené104,22 g
–– mononenasycené43,60 g
–– polynenasycené60,62 g
––– omega 30,24 g
Vláknina11,86 g
Cholesterol 354 mg
Sodík 33,84 g
Sůl91,37 g
Sacharidy189,26 g
– cukry17,74 g
––– laktóza5,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 400 g čerstvých hub nakrájených na plátky Hřib čerstvý
3 lžíce 3 lžíce sádla Sádlo vepřové 45 g
1 1 cibule nakrájená na drobno Cibule čerstvá 70 g
1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky Paprika červená sušená 1 g
sůl Sůl mořská
pepř dle chuti Pepř černý
1 1 mrkev nahrubo nastrouhaná Mrkev čerstvá 50 g
kousek kousek celeru nahrubo nastrouhaného Celer bulva čerstvá
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 1 petržel nahrubo nastrouhaná Petržel kořenová čerstvá
100-200 ml 100-200 ml sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 150 ml
1 l 1 l vývaru či vodu s Masoxem Bujón hovězí 1000 g
petrželka Petržel nať čerstvá
zakysaná smetana na ozdobu Smetana kravská zakysaná 12%
2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 30 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
špetka špetka soli Sůl mořská
(můžeme přidat špetku špetku sody)

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.