Nutriční hodnoty (Bábovka s višněmi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 680 kJ / 4 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,55 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 36,47 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,08 g |
Tuky | 239,49 g |
– nasycené | 140,66 g |
– nenasycené | 86,15 g |
–– mononenasycené | 76,68 g |
–– polynenasycené | 9,48 g |
––– omega 3 | 0,86 g |
Vláknina | 12,63 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 536 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 554,20 g |
– cukry | 252,83 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g změklého másla nebo jiného tuku např. Hery | Máslo kravské | 250 g |
240 g 240 g moučkového cukru | Cukr bílý | 240 g |
3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy nebo rumu | Šťáva z citrónu | 45 ml |
4 4 větší vejce | Vejce slepičí | 280 g |
370 g 370 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 370 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 velká sklenice 1 velká sklenice višní 700 ml nebo 2-3 malé sklenice kompotu | Višně čerstvé | |
1 1 plnější lžička Solamylu nebo Maizeny | Bramborový škrob | |
trochu trochu 100% tuku např. Omega na vymazání formy nebo olej | Margarín | |
2 lžíce 2 lžíce hrubé mouky na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |