Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z vařených vajec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie7 069 kJ /
1 689 kcal
Bílkoviny61,67 g
– z toho živočišné bílkoviny56,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,39 g
Tuky143,94 g
– nasycené57,14 g
– nenasycené70,32 g
–– mononenasycené54,32 g
–– polynenasycené15,99 g
––– omega 32,89 g
Vláknina5,35 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 1,42 g
Sůl3,36 g
Sacharidy34,75 g
– cukry10,10 g
––– laktóza5,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
6 6 vajec Vejce slepičí 420 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
1 kostka 1 kostka bujónu (nebo Vegeta) Bujón hovězí 10 g
2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice Hořčice dijonská 30 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
citronová šťáva Šťáva z citrónu
pažitka (nebo cibulová nať) Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.