Nutriční hodnoty (Polévka z vařených vajec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 7 069 kJ / 1 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 56,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,39 g |
Tuky | 143,94 g |
– nasycené | 57,14 g |
– nenasycené | 70,32 g |
–– mononenasycené | 54,32 g |
–– polynenasycené | 15,99 g |
––– omega 3 | 2,89 g |
Vláknina | 5,35 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,36 g |
Sacharidy | 34,75 g |
– cukry | 10,10 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 kostka 1 kostka bujónu (nebo Vegeta) | Bujón hovězí | 10 g |
2 lžíce 2 lžíce dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 30 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
pažitka (nebo cibulová nať) | Pažitka čerstvá |