Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Chutná a hustá polévka s hlávkovým zelím)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 460 kJ /
588 kcal
Bílkoviny15,52 g
– z toho živočišné bílkoviny6,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,24 g
Tuky24,56 g
– nasycené15,10 g
– nenasycené7,85 g
–– mononenasycené6,42 g
–– polynenasycené1,43 g
––– omega 30,23 g
Vláknina13,74 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy70,53 g
– cukry31,07 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/4 1/4 hlávkového zelí nakrájené na nudličky Zelí bílé čerstvé
2 hrsti 2 hrsti fazolek nakrájených na půlky Fazolky čerstvé
1 1 bílá paprika Paprika bílá čerstvá
1 1 červená paprika Paprika červená čerstvá 150 g
2 2 rajčata na kousky Rajče červené čerstvé 120 g
3 3 větší brambory na kostičky Brambor zimní 150 g
2 hrsti 2 hrsti růžičkové kapusty na čtvrtinky Kapusta růžičková čerstvá
1 1 větší mrkev na kostičky Mrkev čerstvá 50 g
1 1 zeleninový vývar Vývar zeleninový
1/2 kostky 1/2 kostky masoxu Bujón hovězí 5 g
1 1 klobáska na půlkolečka nebo celá Klobása
1 1 malý rajčatový protlak Protlak rajčatový
1 1 cibule na malé nudličky Cibule čerstvá 70 g
200 ml 200 ml kysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 15 g
3 3 bobkové listy Bobkový list sušený
6 kuliček 6 kuliček pepře Pepř černý
trochu trochu oleje Olej řepkový
pažitka Pažitka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.