Nutriční hodnoty (Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 312 kJ / 3 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,76 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 70,08 g |
Tuky | 140,28 g |
– nasycené | 24,02 g |
– nenasycené | 101,69 g |
–– mononenasycené | 44,54 g |
–– polynenasycené | 57,16 g |
––– omega 3 | 1,21 g |
Vláknina | 53,10 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 314 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 362,48 g |
– cukry | 97,73 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
3 3 polévkové lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
60 g 60 g Hery (rostlinný tuk na pečení) | Margarín | 60 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
1 balení 1 balení vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce drcených sušenek | Sušenka | |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
500 g 500 g hrušek | Hruška čerstvá | 500 g |
50 g 50 g mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |