Nutriční hodnoty (Hovězí maso na pórku s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 261 kJ / 1 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 111,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 77,94 g |
– nasycené | 10,63 g |
– nenasycené | 64,01 g |
–– mononenasycené | 47,74 g |
–– polynenasycené | 16,27 g |
––– omega 3 | 3,40 g |
Vláknina | 4,34 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 2,91 g |
Sůl | 6,87 g |
Sacharidy | 73,69 g |
– cukry | 42,89 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hovězího masa (zadní, roštěnec) | Hovězí kýta | 500 g |
12 12 sušených čínských hub (nebo jiných sušených hub) | Shiitake čerstvá | |
2 2 pórky (nakrájené na kolečka) | Pórek čerstvý | |
1 lžička 1 lžička koření pěti vůní | Koření pěti vůní | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 15 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku (nebo sušeného granulovaného) | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce rostlinného oleje | Olej řepkový | 40 ml |
3 lžičky 3 lžičky medu | Med nepasterovaný | 54 g |
1 snítka 1 snítka saturejky (lístky na ozdobu) | Saturejka sušená | |
2 lžičky 2 lžičky kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 10 g |
3 lžíce 3 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 45 ml |
3 lžíce 3 lžíce červeného vína (suchého, typu Frankovka) | Víno červené suché | 45 ml |
2 lžíce 2 lžíce arašídového oleje (slunečnicového) | Olej podzemnicový | 30 ml |