Nutriční hodnoty (Pravý řecký salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 8 965 kJ / 2 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 33,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,29 g |
Tuky | 180,86 g |
– nasycené | 48,24 g |
– nenasycené | 129,42 g |
–– mononenasycené | 111,08 g |
–– polynenasycené | 18,34 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 25,22 g |
Cholesterol | 203 mg |
Sodík | 4,72 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 70,45 g |
– cukry | 32,84 g |
––– laktóza | 3,38 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 velká rajčata (asi 700 g) | Rajče červené čerstvé | 240 g |
1 1 velká okurka | Okurka salátová čerstvá | |
2 2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 138 g |
1 1 ledový salát (nebo jiný) | Salát ledový čerstvý | 400 g |
100 g 100 g oliv černých bez pecek | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
225 g 225 g fety | Sýr feta | 225 g |
125 ml 125 ml olivového oleje (i méně) | Olej olivový | 125 ml |
50 ml 50 ml citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 50 ml |
3 lžíce 3 lžíce sekaného čerstvého koriandru | Koriandr listy čerstvé | 45 g |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |