Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pravý řecký salát)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie8 965 kJ /
2 143 kcal
Bílkoviny48,04 g
– z toho živočišné bílkoviny33,75 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,29 g
Tuky180,86 g
– nasycené48,24 g
– nenasycené129,42 g
–– mononenasycené111,08 g
–– polynenasycené18,34 g
––– omega 30,51 g
Vláknina25,22 g
Cholesterol 203 mg
Sodík 4,72 g
Sůl11,25 g
Sacharidy70,45 g
– cukry32,84 g
––– laktóza3,38 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 velká rajčata (asi 700 g) Rajče červené čerstvé 240 g
1 1 velká okurka Okurka salátová čerstvá
2 2 červené cibule Cibule červená čerstvá 138 g
1 1 ledový salát (nebo jiný) Salát ledový čerstvý 400 g
100 g 100 g oliv černých bez pecek Olivy čerstvé zralé 100 g
225 g 225 g fety Sýr feta 225 g
125 ml 125 ml olivového oleje (i méně) Olej olivový 125 ml
50 ml 50 ml citronové šťávy Šťáva z citrónu 50 ml
3 lžíce 3 lžíce sekaného čerstvého koriandru Koriandr listy čerstvé 45 g
1 špetka 1 špetka cukru Cukr bílý
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.