Nutriční hodnoty (Makovo - hruškový štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 458 kJ / 2 978 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,82 g |
Tuky | 138,70 g |
– nasycené | 42,03 g |
– nenasycené | 82,36 g |
–– mononenasycené | 43,09 g |
–– polynenasycené | 39,27 g |
––– omega 3 | 2,66 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 582 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,12 g |
Sacharidy | 310,64 g |
– cukry | 162,95 g |
––– laktóza | 2,93 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mouka na rozválení těsta | Mouka pšeničná hladká | |
120 g 120 g mletého máku | Mák modrý mletý | 120 g |
50 ml 50 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
50 g 50 g krystalového cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
4 4 hrušky | Hruška čerstvá | 520 g |
200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská |