Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Krocan Ferdinand v pyžamu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie47 470 kJ /
11 346 kcal
Bílkoviny1 339,56 g
– z toho živočišné bílkoviny1 315,12 g
– z toho rostlinné bílkoviny24,44 g
Tuky586,52 g
– nasycené155,32 g
– nenasycené398,16 g
–– mononenasycené171,52 g
–– polynenasycené226,64 g
––– omega 37,23 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 3,84 g
Sodík 9,10 g
Sůl22,45 g
Sacharidy169,05 g
– cukry30,95 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 větší cibule Cibule čerstvá 210 g
5 5 rohliku Rohlík pšeničný bílý 215 g
2 dcl 2 dcl smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
muškátovy ořišek Muškátový oříšek
pepř Pepř černý
200 g 200 g uzeného masa (pasta, ale muze byt i pastika) Vepřová plec uzená 200 g
1 hrst 1 hrst mandlí strouhaných Mandle loupané mleté
200 200 anglické slaniny nakrajené na tenké plátky Anglická slanina
6-7 kg 6-7 kg Krocan Krůta stehno s kůží 6500 g
(Pečící fólii k dostani v Tesco ustřihneme 2x v délce krocana + 30 cm navíc. Jelikoz je to nohavice, tak ji podelně ve švu rozstřiheneme, získáme tak dva velke pláty pláty fólie, které položíme na sebe a na šicím stroji podelně sešijeme nejlepe cikcak stehem a získáme tak veliký šlauch, který na jednom konci svážeme svorkou dodávanou k pečící fólii) Krůta stehno s kůží

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.