Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Makový věnec)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie18 351 kJ /
4 386 kcal
Bílkoviny122,72 g
– z toho živočišné bílkoviny17,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny105,05 g
Tuky180,45 g
– nasycené51,83 g
– nenasycené106,16 g
–– mononenasycené40,34 g
–– polynenasycené65,82 g
––– omega 31,12 g
Vláknina55,52 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 625 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy540,02 g
– cukry104,34 g
––– laktóza12,81 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
220-230 g 220-230 g vody Voda 225 ml
70 g 70 g změklého másla Máslo kravské 70 g
70 g 70 g cukru (nebo 50 g cukru a 1 cukr vanilkový) Cukr bílý 70 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2-3 lžičky 2-3 lžičky citrónové šťávy Šťáva z citrónu 12.5 ml
320 g 320 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 320 g
230 g 230 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 230 g
17-21 g 17-21 g droždí Droždí pekařské lisované 19 g
strouhaná citronová kůra (máte-li ji rádi) Citronová kúra čerstvá
1 hrnek 1 hrnek máku Mák modrý 250 g
1 hrnek 1 hrnek mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
krupicový cukr (dle chuti) Cukr bílý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.