Nutriční hodnoty (Makoví ježci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 746 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 68,48 g |
Tuky | 179,13 g |
– nasycené | 53,45 g |
– nenasycené | 104,85 g |
–– mononenasycené | 40,95 g |
–– polynenasycené | 63,90 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 44,40 g |
Cholesterol | 417 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 323,39 g |
– cukry | 109,99 g |
––– laktóza | 0,64 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
115 g 115 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 115 g |
115 g 115 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 115 g |
1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
35 g 35 g moučkového cukru | Cukr bílý | 35 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
trošku trošku mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
5 lžic 5 lžic krupicového cukru | Cukr bílý | 60 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 4 g |
špetka špetka mleté škořice | Skořice ceylonská mletá | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
bílek na potření | Vaječný bílek |