Nutriční hodnoty (Kapustová polévka jako zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 349 kJ / 1 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,30 g |
Tuky | 18,55 g |
– nasycené | 10,22 g |
– nenasycené | 6,85 g |
–– mononenasycené | 4,96 g |
–– polynenasycené | 1,89 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 39,18 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 280 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 166,90 g |
– cukry | 35,83 g |
––– laktóza | 4,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 600 g |
500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 1 pikantní klobása (maďarská) | Klobása | |
1 lžíce 1 lžíce sladké mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
2 lžičky 2 lžičky pálivé mleté červené papriky | Paprika pálivá | 12 g |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
8 kuliček 8 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
4 kuličky 4 kuličky celého nového koření | Nové koření | |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
cukr krupice | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
125 ml 125 ml smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 125 ml |
sůl | Sůl mořská | |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
olej | Olej řepkový | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
vývar masový | Vývar masový |