Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kapustová polévka jako zelňačka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 349 kJ /
1 040 kcal
Bílkoviny33,80 g
– z toho živočišné bílkoviny3,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,30 g
Tuky18,55 g
– nasycené10,22 g
– nenasycené6,85 g
–– mononenasycené4,96 g
–– polynenasycené1,89 g
––– omega 30,20 g
Vláknina39,18 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy166,90 g
– cukry35,83 g
––– laktóza4,75 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
600 g 600 g kapusty Kapusta hlávková čerstvá 600 g
500 g 500 g brambor Brambor zimní 500 g
1 1 pikantní klobása (maďarská) Klobása
1 lžíce 1 lžíce sladké mleté červené papriky Paprika červená sušená 10 g
2 lžičky 2 lžičky pálivé mleté červené papriky Paprika pálivá 12 g
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
8 kuliček 8 kuliček celého pepře Pepř černý
4 kuličky 4 kuličky celého nového koření Nové koření
kmín Kmín
majoránka Majoránka sušená
1 1 středně velká cibule Cibule čerstvá 70 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
cukr krupice Cukr bílý
ocet Ocet lihový
125 ml 125 ml smetany 33% Smetana kravská sladká 35% 125 ml
sůl Sůl mořská
1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
olej Olej řepkový
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
vývar masový Vývar masový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.