Nutriční hodnoty (Perníková roláda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 13 529 kJ / 3 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 47,61 g |
Tuky | 106,12 g |
– nasycené | 58,44 g |
– nenasycené | 40,40 g |
–– mononenasycené | 32,80 g |
–– polynenasycené | 7,60 g |
––– omega 3 | 0,76 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 497,83 g |
– cukry | 217,37 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
140 g 140 g práškového cukru | Cukr bílý | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
2 lžičky 2 lžičky koření do perníku | Perníkové koření | 10 g |
povidla (nebo marmeláda) | Povidla | |
strouhaný perník | Perník strouhaný | |
drcené vlašské ořechy | Vlašské ořechy | |
brusinky (nebo rozinky) | Brusinky zavařené | |
rum (na naložení brusinek) | Rum | |
vejce na potření | Vejce slepičí |