Nutriční hodnoty (Hrníčkový makovec s bílou čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 27 340 kJ / 6 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 93,75 g |
Tuky | 255,47 g |
– nasycené | 26,27 g |
– nenasycené | 200,19 g |
–– mononenasycené | 104,11 g |
–– polynenasycené | 96,08 g |
––– omega 3 | 10,97 g |
Vláknina | 52,50 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 581 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 903,31 g |
– cukry | 485,29 g |
––– laktóza | 21,44 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek nemletého máku | Mák modrý | 250 g |
1,5 -2 hrnky 1,5 -2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 437.5 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 22.5 ml |