Nutriční hodnoty (Boršč zase trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 24 903 kJ / 5 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 041,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1 030,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,92 g |
Tuky | 178,44 g |
– nasycené | 60,66 g |
– nenasycené | 84,96 g |
–– mononenasycené | 74,57 g |
–– polynenasycené | 10,39 g |
––– omega 3 | 0,81 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 2,85 g |
Sodík | 3,59 g |
Sůl | 8,78 g |
Sacharidy | 30,70 g |
– cukry | 15,66 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 dkg 250 dkg hovězího předního | Hovězí plec | 2500 g |
250 dkg 250 dkg vepřové plece | Vepřová plec | 2500 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
1/2 1/2 menšího hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
1 1 rajský protlak | Protlak rajčatový | |
1 1 malá sklenička sterilované červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
8 kuliček 8 kuliček nového koření | Nové koření | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
máslo | Máslo kravské | |
hl.mouka | Mouka pšeničná hladká |