Nutriční hodnoty (Mandlový sváteční koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 175 kJ / 3 149 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,39 g |
Tuky | 96,76 g |
– nasycené | 59,85 g |
– nenasycené | 33,59 g |
–– mononenasycené | 29,10 g |
–– polynenasycené | 4,49 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 18,28 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 485,74 g |
– cukry | 125,52 g |
––– laktóza | 15,10 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kostky 1/2 kostky droždí (21g) | Droždí pekařské lisované | 21 g |
200 ml 200 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
70 g 70 g cukru - krystalu nebo krupice | Cukr bílý | 70 g |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
125 g 125 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 125 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
mleté mandle | Mandle loupané mleté | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
30 g 30 g moučkového cukru | Cukr bílý | 30 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
na potření vajíčko | Vejce slepičí | |
cukr krystal na posypání | Cukr bílý |