Nutriční hodnoty (Kaštanová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 656 kJ / 1 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,15 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,09 g |
Tuky | 59,87 g |
– nasycené | 35,32 g |
– nenasycené | 23,38 g |
–– mononenasycené | 17,93 g |
–– polynenasycené | 5,45 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 65,61 g |
Cholesterol | 164 mg |
Sodík | 699 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 202,47 g |
– cukry | 61,87 g |
––– laktóza | 4,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g jedlých kaštanů | Kaštan jedlý neloupaný | 400 g |
1 1 celer (bulva středně velká) | Celer bulva čerstvá | 540 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
2 2 střední mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 svazek 1 svazek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 60 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
5 lžic 5 lžic másla | Máslo kravské | 50 g |
100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
1 litr 1 litr zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |