Nutriční hodnoty (Hovězí guláš v troubě se zeleninou.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 828 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 212,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,31 g |
Tuky | 39,34 g |
– nasycené | 14,30 g |
– nenasycené | 22,76 g |
–– mononenasycené | 14,04 g |
–– polynenasycené | 8,72 g |
––– omega 3 | 1,20 g |
Vláknina | 33,12 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 1,47 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 82,07 g |
– cukry | 34,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hovězí kližky na guláš (kližka, krk apod.) | Hovězí kližka | 1000 g |
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce gulášové papriky | Paprika sladká | 15 g |
1 lžička 1 lžička uzené papriky (lze vynechat) | Paprika uzená | 5 g |
pálivá paprika (dle vlastní chuti, nebo chilli) | Paprika pálivá | |
2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo 1, 5 l vody a 2 kostky bujónu bez glutamátu) | Vývar hovězí | 1500 ml |
černý pepř | Pepř černý | |
sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
350 g 350 g Mochovské mražené zeleniny (hrášek, květák, kukuřice, fazolky) | Mrkev mražená | 350 g |
chlebová mouka (nebo chléb na zahuštění) | Mouka pšeničná hladká |