Nutriční hodnoty (Perník s ovocnou chutí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 9 860 kJ / 2 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,70 g |
Tuky | 113,26 g |
– nasycené | 11,12 g |
– nenasycené | 94,60 g |
–– mononenasycené | 66,84 g |
–– polynenasycené | 27,76 g |
––– omega 3 | 8,27 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 271 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 291,10 g |
– cukry | 119,40 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
230 g 230 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 230 g |
100-110 g 100-110 g moučkového cukru (nebo krupicového) | Cukr bílý | 105 g |
1 1 banánový pudink (nebo ananasový) | Puding v prášku | |
0,5 sáčku 0,5 sáčku kypřicího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
0,5 lžičky 0,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 2 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g kandovaného ovoce (např. ovocný chlebíček) | Citron kandovaný | 50 g |
rozinky | Rozinky | |
sekané ořechy | Vlašské ořechy | |
mandle | Mandle neloupané | |
trochu trochu 100% tuku na vymazání formy (nebo jiný tuk) | Margarín | |
hrubá mouka na vysypání (nebo kokos) | Mouka pšeničná hrubá | |
moučkový cukr na povrch (nebo poleva) | Cukr bílý |