Nutriční hodnoty (Lehký vitamínový oběd)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 4 612 kJ / 1 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 166,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,76 g |
Tuky | 29,82 g |
– nasycené | 5,47 g |
– nenasycené | 23,04 g |
–– mononenasycené | 18,52 g |
–– polynenasycené | 4,52 g |
––– omega 3 | 1,39 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 391 mg |
Sodík | 502 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 36,99 g |
– cukry | 25,95 g |
––– laktóza | 2,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kuřecí prsa (nebo 1 větší vepřová panenka) | Kuře prso | 700 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kmín | Kmín | |
1 1 grep | Grapefruit čerstvý | |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
zelená nať z jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
4 lžíce 4 lžíce bílého hustého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 60 ml |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 lžíce 1 lžíce bílého balzamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
1 lžička 1 lžička vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 5 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl (jen trošku) | Sůl mořská | |
plátky plátky citrónu na ozdobu | Citrón čerstvý |