Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Velikonoční mazance)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie15 865 kJ /
3 792 kcal
Bílkoviny92,30 g
– z toho živočišné bílkoviny34,20 g
– z toho rostlinné bílkoviny58,10 g
Tuky197,66 g
– nasycené89,03 g
– nenasycené97,55 g
–– mononenasycené70,65 g
–– polynenasycené26,90 g
––– omega 30,55 g
Vláknina33,22 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 8,36 g
Sůl20,74 g
Sacharidy394,32 g
– cukry196,05 g
––– laktóza13,37 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 250 g
250 g 250 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 250 g
140 g 140 g másla Máslo kravské 140 g
100 g 100 g cukru moučka Cukr bílý 100 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
1 1 celé vejce Vejce slepičí 70 g
2 kostky 2 kostky droždí (84 g) Droždí pekařské lisované 84 g
100 g 100 g rozinek Rozinky 100 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
20 g 20 g soli Sůl mořská 20 g
na špičku nože na špičku nože mletého muškátového oříšku Muškátový oříšek
na špičku nože na špičku nože rozemletého anýzu Anýz semena
1 1 vejce na pomazání Vejce slepičí 70 g
100 g 100 g nasekaných mandlí na posypání (nebo ořechů) Mandle loupané 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.