Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vánoční závin)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 430 kJ /
6 556 kcal
Bílkoviny85,56 g
– z toho živočišné bílkoviny9,56 g
– z toho rostlinné bílkoviny76,00 g
Tuky221,08 g
– nasycené89,63 g
– nenasycené123,66 g
–– mononenasycené84,46 g
–– polynenasycené39,20 g
––– omega 32,04 g
Vláknina54,60 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 867 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy1 028,70 g
– cukry670,80 g
––– laktóza1,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 400 g
100 g 100 g rostliného tuku Margarín 100 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 lžíce 2 lžíce octa Ocet lihový 30 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
300 g 300 g cukru moučky Cukr bílý 300 g
100 ml 100 ml vody (dle potřeby, postupně přidáváme) Voda 100 ml
100 g 100 g strouhanky Strouhanka pšeničná 100 g
900 g 900 g jablek Jablko čerstvé 900 g
mletá skořice Skořice ceylonská mletá
200 g 200 g cukru podle druhu jablek) Cukr bílý 200 g
80 g 80 g rozinek Rozinky 80 g
80 g 80 g nasekaných mandlí nebo ořechů Mandle loupané 80 g
125 g 125 g másla Máslo kravské 125 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.