Nutriční hodnoty (Maminčina vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 23 870 kJ / 5 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 96,25 g |
Tuky | 226,66 g |
– nasycené | 120,08 g |
– nenasycené | 93,94 g |
–– mononenasycené | 73,25 g |
–– polynenasycené | 20,69 g |
––– omega 3 | 1,18 g |
Vláknina | 33,46 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 685 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 772,02 g |
– cukry | 243,64 g |
––– laktóza | 16,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
300 g 300 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 300 g |
160 g 160 g cukru moučka | Cukr bílý | 160 g |
200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
40 g 40 g mandlí | Mandle neloupané | 40 g |
40 g 40 g rozinek | Rozinky | 40 g |
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
300 ml 300 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
tuk na vymazání plechu | Margarín |